Friday, 12 October 2018

Daily Computer Quiz : 13/10/2018


Q1. Which key should you use to indent the first paragraph of your report?
(a) tab key
(b) return key
(c) space bar
(d) shift key
(e) None of these
S1. Ans (a)
Sol.  Tab Key can be used for indentation.

Q2. Which of the following is true about Assembly language? 
(a) It is a Machine Language
(b) It is a High-level programming language
(c) It is a low-level programming language
(d) It is a language for assembling computers
(e) None of these
S2. Ans (c)
Sol.  An assembly (or assembler) language, is a low-level programming language for a computer, or other programmable device.

Q3. Which operating system is defined as self-contained in device and resident in ROM?
(a) Multiprocessing OS
(b) Batch Processing OS
(c) Multi-threading OS
(d) Embedded OS
(e) Real Time OS
S3. Ans (d)
Sol. An embedded operating system is a specialized OS for use in the computers built into larger systems. Embedded Operating System is self-contained in device and resident in ROM.

Q4. Which among the following is the reboot where the power to the system is physically turned off and back on again, causing an initial boot of the machine?
(a) Toggle 
(b) Cold booting
(c) Warm booting 
(d) Logging off
(e) None of these
S4. Ans (b)
Sol.  Reboots can be either cold (alternatively known as hard) where the power to the system is physically turned off and back on again, causing an initial boot of the machine, or warm (alternatively known as soft) where the system restarts without the need to interrupt the power.

Q5. Main memory works in conjunction with _________.
(a) special function cards
(b) RAM
(c) CPU
(d) Intel
(e) All of the above
S5. Ans (c)
Sol.  Main memory works in conjunction with CPU.

Q6. A(n) ________ allows you to access your e-mail from anywhere. 
(a) Forum
(b) Webmail interface
(c) Message Board
(d) Weblog
(e) EEPROM
S6. Ans (b)
Sol.  Webmail (or web-based email) is any email client implemented as a web application running on a web server. Examples of webmail software are Roundcube and SquirrelMail. Examples of webmail providers are AOL Mail, Gmail, Outlook.com and Yahoo!

Q7. Which of the following options is used to display information such as title, page number of the document?
(a) Insert Table
(b) Header and Footer
(c) Thesaurus
(d) Spelling and Grammar
(e) Auto correct
S7. Ans (b)
Sol. The header is a section of the document that appears in the top margin, while the footer is a section of the document that appears in the bottom margin. Headers and footers generally contain information such as the page number, date, and document name.

Q8. Which icon represents an e-mail message that has not been read?
(a) Question Mark
(b) Red envelope
(c) Highlighted envelope
(d) Flashing letter
(e) Closed envelope
S8. Ans (e)
Sol.  Closed envelope icon represents an e-mail message that has not been read.

Q9. Which among the given options is computer peripheral that is tangible?
(a) menu 
(b) Print
(c) Software 
(d) Hardware
(e) None of these
S9. Ans (d)
Sol.  Hardware is tangible component of a computer system i.e. they are perceptible by touch.

Q10. Functions of keys F1, F2 and F3 are _____________ respectively.
(a) activating menu bar, search and renaming selected icon
(b) search, reboot and activating menu bar
(c) activating help, renaming selected icon and search
(d) reboot, activating help and refresh
(e) activating help, reboot, renaming selected icon
S10. Ans. (c)
Sol. Functions of keys F1, F2 and F3 are activating help, renaming selected icon and search respectively.



No comments:

Post a Comment