Friday, 12 October 2018

Daily English Quiz : 13/10/2018


Directions (1-5): Read each sentence to find out whether there is any error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. If there is no error the answer is (e). (Ignore errors of punctuation, if any)

Q1. This laboratory of physics is (a)/ not only equipped with (b)/ all state-of-the-art instruments (c)/ but also with outstanding physicists (d)/ No error (e)

S1. Ans.(b)
Sol. 'Equipped not only with' should be used in place 'of not only equipped with'
In case of With Not only …… but also/Either …… or/Neither …… nor, we join two Subjects/Objects/Verb/Gerunds.
For example,
He comes here not only for shopping.
     ↓
NOT ONLY 
but also for having a
       ↓
BUT ALSO 
glimpse of the
extremely beautiful sales girls.
In the given sentence but also is used before “with outstanding physics” so not only should be used before “with all state-of-the-art instruments”. Such adjustments convey the meaning clearly.


Q2. No method of making (a)/ other people agree to (b)/ your view-point is (c)/ as effective as this method. (d)/ No error (e)

S2. Ans.(a)
Sol. When we compare two things belonging to the same group, we use no other. Whereas, when two things belonging to different groups are compared, we use no.
For example,
(i) No other river in India is as useful as the Ganga.
(ii) No river in Bangladesh is as useful as the Ganga.
In the given sentence, “this method” belongs to “your methods”— group. That is “this method” is one of your methods. Therefore, no other will be used in place of no.

Q3. I was pretty sure that (a)/ he would support my views (b)/ for changing the age-old (c)/ and static structure of our organization. (d)/ No error (e)

S3. Ans.(c)
Sol. Views should be followed by 'on' and not 'for'.
“Your views on something are the beliefs or opinions that have about it, for example, whether you think it is good, bad, right or wrong”.
This shows that it is obligatory to use Preposition on after views, especially in the given type of sentence.


Q4. I did not like his (a)/ comments on my paper (b)/ but I had no alternative (c)/ as I had agreed to keep quiet. (d)/ No error (e)

S4. Ans.(e)
Sol. No error

Q5. The report is candid in admitting (a)/ that the investment by the government (b)/ in health and family planning (c)/ have been eroded considerably (d)/ No error (e)

S5. Ans.(d)
Sol. 'Have been' should be replaced with 'has been'. Here have been is governed by the Subject investment. Investment is a Singular Subject. So, the Singular verb 'has been' must be used in place of 'have been'.


Directions (6-10): In the following questions, two sentences are given. There may be an error in the sentence(s). Mark your answer accordingly from the given options. 

Q6. I. His cat is more large than my dog. 
II.I do badly in math, but at least I’m not the worst.
(a)if there is an error only in the first sentence;
(b) if there is an error only in the second sentence;
(c) if there are errors in both sentences; and
(d) if there is no error in either of the sentences.
(e) If there are more than two errors in either of the sentence.

S6. Ans.(a)
Sol. His cat is larger than my dog.(For adjectives that are just one syllable, add -er to the end)
I do badly in math, but at least I’m not the worst.-irregular adjectives (and adverbs) that don’t follow the normal rules. Hence II statement is correct.

Q7.I.Where did you come from?
 II. This is something on which we must meditate on.
(a)if there is an error only in the first sentence;
(b) if there is an error only in the second sentence;
(c) if there are errors in both sentences; and
(d) if there is no error in either of the sentences.
(e) If there are more than two errors in either of the sentence.

S7. Ans.(b)
Sol. 'This is something on which we must meditate', is the correct sentence.

Q8. I. Where is your brother at?
II. She is an United States senator.
(a)if there is an error only in the first sentence;
(b) if there is an error only in the second sentence;
(c) if there are errors in both sentences; and
(d) if there is no error in either of the sentences.
(e) If there are more than two errors in either of the sentence.

S8. Ans.(C)
Sol. Where is your brother? is the correct sentence. It is the case of an unnecessary preposition.
She is a United States senator.(when the first letter of a word is a vowel but is pronounced with a consonant sound, use a)

Q9. I. The creativity is a valuable quality in children.
II.I studied the French in high school for four years.
(a)if there is an error only in the first sentence;
(b) if there is an error only in the second sentence;
(c) if there are errors in both sentences; and
(d) if there is no error in either of the sentences.
(e) If there are more than two errors in either of the sentence.

S9. Ans.(c)
Sol. Creativity is a valuable quality in children. This is the case of 'zero article'. The article is omitted before nouns that refer to abstract ideas.
'I studied French in high school for four years'. Many languages are not preceded by an article.


Q10.I. I should rewrite the introduction of my essay.
II. We’re cooking for ten guests tonight.
(a)if there is an error only in the first sentence;
(b) if there is an error only in the second sentence;
(c) if there are errors in both sentences; and
(d) if there is no error in either of the sentences.
(e) If there are more than two errors in either of the sentence.

S10. Ans.(d)
Sol. There is no error in either of the sentences.


No comments:

Post a Comment