Wednesday, 23 May 2018

Daily Computer Quiz - 24th May 2018

1. To insert a new slide in a presentation, press–
(A) CTRL+N
(B) CTRL+M
(C) CTRL+O
(D) CTRL+S
(E) CTRL+F

2. Drop Cap offers ................ positions in settings
(A) 3
(B) 6
(C) 2
(D) 5
(E) 1

3. The feature of Word that automatically adjusts the amount of space between certain combination of characters so that an entire word looks more evenly spaced is termed as–
(A) Spacing
(B) Kerning
(C) Positioning
(D) Scaling
(E) Justifying

4. While recording a macro, the third step will be–
(A) Using your mouse or key-board, perform the task you want to automate
(B) Assign a keyboard shortcut to the macro
(C) Give the macro a name
(D) Start recording
(E) Select the location of macro on toolbar

5. ............ is not available on the Ruler of MS Word screen
(A) Centre Indent
(B) Right Indent
(C) Left Indent
(D) Tab stop box
(E) None of these

6. Which cannot be used to close the Word application–
(A) ALT+ F4
(B) File-> Close
(C) File-> Exit
(D) X button in the word window
(E) None of these

7. Excel workbook contains–
(A) Workbooks
(B) Worksheets
(C) Worksheets and charts
(D) Work areas
(E) All of these

8. Conslidate option does not offer ......... function
(A) AVERAGE
(B) MAX
(C) PMT
(D) SUM
(E) StDev

9. To see first row and first column in an excel sheet at all times even if you scroll till the end of sheet–
(A) Use workbook views feature
(B) Use switch windows feature
(C) Use freeze panes feature
(D) Use freeze row and freeze column option
(E) Use headings

10. NOW0 returns–
(A) Current date
(B) Current time
(C) Current year
(D) Current date and time
(E) Current month

11. Default header of a warksheet–
(A) Username
(B) Date and time
(C) Sheet name
(D) Workspace name
(E) None of these

12. Which of these language uses both interpreter and compiler–
(A) COBOL
(B) CASIC
(C) JAVA
(D) C++
(E) All of these

13. ................. is a type of memory organization or image file format used to store digital images
(A) Pixmap
(B) GUI
(C) Pixel
(D) Resolution
(E) Vector graphics

14. .............. file format used for data compression and archiving
(A) .EXE
(B) .INI
(C) .COM
(D) .ZIP
(E) .WIN

15. In second generation, ........ language were introduced after binary language
(A) Assembly level language
(B) High level language
(C) Low level language
(D) Data definition language
(E) Structured query language

16. Which layer of the OSI model performs segmentation of a data stream–
(A) Application layer
(B) Network layer
(C) Physical layer
(D) Transport layer
(E) Presentation layer

17. ............ is a combination of software and hardware
(A) Firmware
(B) Shareware
(C) Freeware
(D) Netware
(E) Software

18. SCSI is related to–
(A) Network
(B) Storage
(C) Data transfer
(D) Images
(E) Resolution

19. The amount of the data, CPU can transmit at a time to main memory and to input and output devices–
(A) Data width
(B) Bus width
(C) Memory width
(D) Capacity
(E) None of these

20. The daily processing of corrections to customer accounts can be simplified into a processing mode of–
(A) Time-sharing
(B) Centralized processing
(C) Batch processing
(D) Real-time processing
(E) None of the above

Answers:
1 : (B)
2 : (A)
3 : (B)
4 : (B)
5 : (A)
6 : (B)
7 : (C)
8 : (C)
9 : (D)
10 : (D)
11 : (E)
12 : (C)
13 : (A)
14 : (D)
15 : (A)
16 : (D)
17 : (A)
18 : (B)
19 : (B)
20 : (C)

No comments:

Post a comment