Tuesday, 5 June 2018

Daily English Quiz : 6th June 2018

Q1. Though a 75-year-old local resident admitted(A)/ to the Government Wenlock Hospital has no history of(B)/ getting exposed to persons(C)/ infected with virus, his throat swab(D)/ too had been sent for analysis to clear doubts(E).
(a) B
(b) C
(c) A
(d) D
(e) No error

S1. Ans.(a)

Sol. 'had' will replace 'has' as the sentence is in past tense

Q2. Unless there is no close contact with(A)/ infected persons, there is no need(B)/ to be concerned of(C)/ Nipah infection in(D)/ cases of viral fever(E).
(a) A
(b) D
(c) B
(d) C
(e) No error

S2. Ans.(a)
Sol. 'no' will be removed from part (A) of the sentence as using it with 'unless' will make it superfluous

Q3. As there are instances of Nipah virus outbreak(A)/ because of toddy, the district(B)/ administration was asking(C)/ people to stayed away(D)/ from toddy consumption(E).
(a) C
(b) D
(c) A
(d) B
(e) No error

S3. Ans.(b)
Sol. 'stay' will replace 'stayed' as 'to' will be followed by the first form of the verb

Q4. The new zonal system is aimed at avoiding(A)/ injustices done to employees in the combined Andhra Pradesh(B)/. It will also ensure adequate(C)/ benefits of those living in local areas(D)/ following reorganisation of districts(E).
(a) B
(b) A
(c) D
(d) C
(e) No error

S4. Ans.(c)
Sol. 'to' will replace 'of'

Q5. Views expressed at the Friday’s meeting would be(A)/ convey to Chief Secretary based(B)/ on which a note would(C)/ be prepared for(D)/ notifying the new zonal system(E).
(a) A
(b) B
(c) D
(d) C
(e) No error

S5. Ans.(b)
Sol. 'conveyed' will replace 'convey' as 'be' will be followed by the third form of the verb always

Q6. They threaten to kill us. We begged(A)/ and pleaded with them to spare(B)/ our lives and tried to tell(C)/ them that we were not kidnappers(D)/. But they were not in the mood to listen to us(E).
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) No error

S6. Ans.(a)
Sol. As the further part of the sentence reveals that it is in past tense, 'threaten' will change into 'threatened'

Q7. The patrolling police were able to(A)/ intervene in time and rescued Mohan(B)/. But he refused to file a(C)/ complaint and left then(D)/ being treated at a local hospital(E).
(a) D
(b) C
(c) B
(d) A
(e) No error

S7. Ans.(a)
Sol. 'left then' makes no sense, so it will get replaced by 'left after'

Q8. A software was being readied(A)/ to enabled ‘cashless’(B)/ travel using(C)/ the card in autorickshaws too(D)/, he said(E).
(a) A
(b) C
(c) D
(d) B
(e) No error

S8. Ans.(d)
Sol. 'enable' will replace 'enabled' as 'to' will be followed by the first form of verb

Q9. A judge is being considered(A)/ as a minister of this temple of justice(B)/. The duty to impart(C)/ justice is nothing(D)/ but a divine function(E).
(a) A
(b) C
(c) B
(d) D
(e) No error

S9. Ans.(e)
Sol. No error

Q10. When persons who have to(A)/ perform divine functions is(B)/ to be selected(C)/, they should have(D)/ the capacity for it(E).
(a) B
(b) C
(c) D
(d) A
(e) No error

S10. Ans.(a)
Sol. 'are' will replace 'is' because the subject 'persons' is plural

No comments:

Post a comment