Wednesday, 6 June 2018

Daily English Quiz : 7th June 2018

Directions (1-5): Rearrange the following statements (A), (B), (C), (D) & (E) in the correct sequence and answer the following questions given below.

(A) The current form or forms of money is pulled from circulation
(B) And retired, often to be replaced with new notes or coins
(C) It occurs whenever there is a change of national currency
(D) Demonetization is the act of stripping a
(E) Currency unit of its status as legal tender

Q1. Which is the FIRST sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

S1. Ans.(d)
Sol. (Demonetization is the act of stripping a currency unit of its status as legal tender. It occurs whenever there is a change of national currency: The current form or forms of money is pulled from circulation and retired, often to be replaced with new notes or coins)
The correct sequence is DECAB; D

Q2. Which is the FIFTH sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) E
(b) C
(c) D
(d) A
(e) B

S2. Ans.(e)
Sol. B

Q3. Which is the THIRD sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) C
(c) D
(d) E
(e) B

S3. Ans.(b)
Sol. C

Q4. Which is the SECOND sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) B
(c) D
(d) E
(e) C

S4. Ans.(d)
Sol. E

Q5. Which is the FOURTH sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) C
(c) E
(d) D
(e) B

S5. Ans.(a)
Sol. A

Directions (6-10): Rearrange the following statements (A), (B), (C), (D) & (E) in the correct sequence and answer the following questions given below.

(A) Strategy proposed by the Chinese government that focuses on connectivity and cooperation between Eurasian countries
(B) The initiative was known in English as the One Belt and One Road Initiative (OBOR) until 2016
(C) And the ocean-going Maritime Silk Road (MSR)
(D) Primarily the People's Republic of China (PRC), the land-based Silk Road Economic Belt (SREB)
(E) The Silk Road Economic Belt and the 21st-century Maritime Silk Road or The Belt and Road Initiative (BRI) is a development

Q6. Which is the FIRST sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

S6. Ans.(e)
Sol. (The Silk Road Economic Belt and the 21st-century Maritime Silk Road or The Belt and Road Initiative (BRI) is a development strategy proposed by the Chinese government that focuses on connectivity and cooperation between Eurasian countries, primarily the People's Republic of China (PRC), the land-based Silk Road Economic Belt (SREB) and the ocean-going Maritime Silk Road (MSR). The initiative was known in English as the One Belt and One Road Initiative (OBOR) until 2016)
The correct sequence is EADCB; E

Q7. Which is the SECOND sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) D
(c) C
(d) B
(e) E

S7. Ans.(a)
Sol. A

Q8. Which is the THIRD sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) D
(b) C
(c) E
(d) A
(e) B

S8. Ans.(a)
Sol. D

Q9. Which is the FOURTH sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) E
(b) D
(c) C
(d) B
(e) A

S9. Ans.(c)
Sol. C

Q10. Which is the LAST (FIFTH) sentence of the sequence after the rearrangement of the above sentences?
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) E

S10. Ans.(b)
Sol. B

No comments:

Post a comment