Tuesday, 15 May 2018

Daily Computer Quiz - 16th May 2018

1. The purpose of the primary key in a database is to
(a) unlock the database
(b) provide a map of the data
(c) uniquely identify a record
(d) establish constraints on database operations
(e) None of the above


2. It contains specific rules and words that express the logical steps of an alogrithm
(a) programming language
(b) syntax
(c) programming structure
(d) logic chart
(e) None of these

3. The design of the network is called the network
(a) Architecture
(b) server
(c) transmission
(d) type
(e) None of these

4. The most frequently used instructions of a computer program are likely to be fetched from
(a) the hard disk
(b) cache memory
(c) RAM
(d) registers
(e) None of these

5. It contains data descriptions and defines the name,data type, and length of each field field in the database
(a) data dictionary
(b) data table
(c) data record
(d) data field
(e) None of these

6. Personal logs or journal entries posted on the Web are known as
(a) listserves
(b) Webcasts
(c) blogs
(d) subject directories
(e) None of these

7. It uses pictures(called icons) and menus displayed on the screen to send commands to the computer system
(a) command-based user interface
(b) GUI
(c) system utility
(d) API
(e) None of the above

8. This manual tells you how to use a software program
(a) documentation
(b) programming
(c) technical
(d) user
(e) None of these

9. Which of the following is NOT atype of broadband Internet connection?
(a) cable
(b) DSL
(c) Dial-up
(d) Satellite
(e) None of these

10. Software,such as viruses,worms and Trojan horses,that has a malicious intent,is known as
(a) spyware
(b) adware
(c) spam
(d) malware
(e) None of these

11. The first generation of computers was based upon?
a) Transistors
b) ICs
c) Valves
d) Conductor
e) Diodes

12. All processing of computers is done in
a) Monitor
b) CPU
c) Keyboard
d) RAM
e) Rom

13. Who is known as father of computers?
a) Herman Hollerith
b) Grace Hoppers
c) Newton
d) Charles Babbage
e) Larry Page

14. RAM stands for?
a) Random Allowed Memory
b) Ready Access Memory
c) Random Access Memory
d) Random Added Memory
e) Random Ambiguity Memory

15. Pick the odd one out:
a) Interpreter
b) Operating System
c) Compiler
d) Assembler
e) None of these

Answers

1. c
2. c
3. a
4. b
5. a
6. c
7. b
8. a
9. c
10. d
11. c
12. b
13. d
14. c
15. b

No comments:

Post a comment